Umak od zrelog pasulja

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
17/10/2019
"Jednostavno pasirate i posipate zaprženom alevom paprikom - a prijatelji će doneti povrće ili krekere za umak "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano19
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g, skuvan zreo pasulj
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • so
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvani pasulj, 3 kašike maslinovog ulja i malu količina vode, u kojoj se kuvao pasulj, pasiramo dobro.

Dodajemo so i biber.

U odvojenoj posudi zagrevamo 2 kašike maslinovog ulja i u njega stavljamo alevu papriku da se zaprži 1-2 sekunde.

Ovu zapršku stavjamo preko umaka od zrelog pasulja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar