Medenjaci sa mašću

25/04/2018
"Ukusni medenjaci se prave sa mašću, nemojte da je menjate, za najbolji rezultat "
Priprema30 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno40 min.
Porcije40
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 084
  • Pregledi tokom meseca42
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska mast treba da bude na sobnoj temperaturi. Med je u tečnom stanju.

U pleh sipajte brašno i napravite udubljenje u sredni. Jaja umutite viljuškom i stavite ih u udubljenje. Dodajte i ostale sastojke.

Koru limuna izrendajte. Zamesite meko testo. Ostavite ga da odstoji 10-15 minuta. Razvijte ga sa brašnom.

Isecite oblike po želji i stavite ih u pleh. Pecite u ugrejanoj rerni na 190 stepeni oko 7-10 minuta.

Pazite da ih ne prepečete.

Zalepite ih sa džemom ili slatkom po izboru.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar