Turšija od zelenog paradajza u buretu

25/04/2018
"Ako ne napunite jedno bure turšijom sa zelenim paradajzom, znači nemojte ga uopšte ni kupovati "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano600
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zeleni paradajz - 3 - 5 kg, u zavisnosti od bureta
  • zelene paprike - 10 komada (po želji)
  • celer - 1 veza
  • ren - 1 koren
  • slačica - 1 kašičica
  • voda - 10 l
  • krupnija so - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite paradajz i paprike. Ako stavite samo paradajz u bude, neće vam se dopasti, oni nemaju miris, zato dodajte paprike - one daju miris i tako paradajz dobija miris turšije.

Svaki paradajz izbušite viljuškom na 2-3 mesta, a paprike isecite na vrhu.

Napunite bure paradajzom i paprikama, i odozgo pospite slačicom, pokrijte renom i celerom.

Pripremite salamuru tako što u jednu posudu sipate 10 litara vode i odmerite 400 g soli. Mešajte dok se so ne rastopi, procedite i sipajte u bure, treba da pokrije povrće.

Pritisnite nečim teškim ili grančicama vinove loze, poklopite i nakon nekoliko dana možete početi da je pretačete - svakog dana po jednom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar