Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Unikatni rižoto sa 3 vrste pečuraka i krem sirom

Unikatni rižoto sa 3 vrste pečuraka i krem sirom

Denis BiserovDenis Biserov
Početnik
13341
Unikatni rižoto sa 3 vrste pečuraka i krem sirom
Fotografije: Denis Biserov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Bon apeti uz moj savršeni unikatni rižoto sa 3 vrste pečuraka i krem sirom"

Potrebni sastojci

  • šampinjoni - 50 g
  • lisičara - 50 g
  • bukovača - 50 g
  • pirinač za rižoto - 80 g
  • peršun - 1/4 veze
  • majčina dušica - 1/4 veze
  • krem sir - 40 g
  • parmezan - 30 g
  • kravlji maslac - 20 g
  • biber
  • so
  • beli luk - 2 čena
  • luk - 1/4 glavice
  • maslinovo ulje
  • belo vino - 20 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite 3 vrste pečuraka i ostavite ih u posudi, a zatim luk i beli luk iseckajte vrlo sitno.

Uzmite tiganj i vrlo lagano propržite luk 2-3 minuta, pa u njega dodajte pirinač i lagano pržite zajedno sa lukom 2-3 minuta i dodajte vino i dobro promešajte dok ne ispari.

Istovremeno u šerpu stavite maslinovo ulje i kada se zagreje unutra dodajte pečurke i dobro ih začinite solju i biberom, mešajte 2 minuta i za to vreme, nakon što vino ispari, dodajte vodu.

Možete dodati grančicu majčine dušice ili nešto povrća u bujon ili možete sami napraviti posebno bujon. I stalno mešajte da skrob izađe, biće potrebno oko 15 min u zavisnosti od vrste rižota.

Sada nastavljamo sa pečurkama, koje već treba da budu blago pržene - biće im potrebno oko 10-15 minuta, kada su skoro gotove i zlatne, dodati beli luk, dobro promešati da se sa njima proprži, pa u pečurke dodati rižoto i dobro ih izmešati.

Trebalo bi da ostane malo vode unutra. I sada je trenutak istine, sklonite tiganj sa vatre i dodajte maslac, krem sir, parmezan, peršun, malo listića majčine dušice i posolite i pobiberite po ukusu, dobro promešajte dok ne postane kremasto.

Sipajte u dublji tanjir ili šta god imate i možete ukrasiti grančicama majčine dušice i listićima parmezana koje možete da napravite ljuštilicom, a završite sa malo maslinovog ulja. Sada imate gotov rižoto sa pečurkama.

Bon apeti uz moj savršeni unikatni rižoto sa 3 vrste pečuraka i krem sirom :)

Pogledajte još klasičnih ideja za italijanski za rižoto ili probajte naš rižoto sa vrganjima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: