Način pripreme
U šerpu sipamo 2 litra vode i stavljamo na ringlu. Očistimo šargarepu, tikvicu, paradajz, luk, krompir. Isečemo na sitno luk. Tikvicu, papriku i šaragrepu isečemo na koclice. Paradajz narendamo na rende.
Paradajz sečemo na krupne kockice u poređenju s drugim povrćem. Očistimo krajeve boranije i sečemo na 3-4 dela svaki komad - u zavisnosti koliko je dug.
Peršun i celer sečemo na sitno i odvojimo ih za kraj.
U posudicu odvojimo žumanca od dva jaja. Žumanca će nam biti potrebna za začinjavanje.
U vodu koja već vri stavljamo so i biber po ukusu. Unutra dodajemo ulje i svo isečeno povrće. Ostavljamo čorbu da vri na tihoj vatri.
Kada je skoro gotova, stavljamo arpa testeninu. Kada je čorba gotova, povrće dovoljno skuvano i arpa pirinač nabubreo, na kraju stavljamo peršun i celer.
Začinjavamo sa dva žumanca. Mutimo ih veoma dobro viljuškom i pažljivo pravimo preliv, pazeći da ne bude previše vruć.