Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Slatko od celih smokava sa cimetom u rerni

Slatko od celih smokava sa cimetom u rerni

Slatko od celih smokava sa cimetom u rerni
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
7
"Aromatično slatko od celih smokava, s kojim ćete se zasladiti tokom hladnih zimskih meseci"

Potrebni sastojci

  • smokve - 1 kg
  • šećer - 1 kg
  • cimet - 1 štapić
  • limuntus - 1 kašičica
  • voda - 450 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Krupne smokve se dobro operu i makazama se odseku drške odozgo.

Poređajte ih u duboku tepsiju jednu do druge, odozgo pospite šećerom , stavite štapić cimeta, sipajte vodu i stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni.

Pecite u umerenoj rerni dok ne bude gotovo, izvadite tepsiju, dodajte limunsku kiselinu, izmešajte i još vruće pažljivo sipajte kutlačkom u suve tegle.

Zatvorite poklopcem i okrenite da dno bude okrenuto ka gore dok se ne ohladi - na 1 noć.

Slatko od smokava čuvajte na tamnom i hladnom do zime, ako ostane.

Slatko nisam mešala nijednom, samo sam nadgledala da se zgusti.

Ukusno i aromatično!

Slatko od celih smokava sa cimetom u rerni je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti