Pržena štuka (prethodno marinirana)

26/04/2018
"Opasno ukusna pržena štuka - upozoravam vas da pije mnogo vina i piva"
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 046
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • štuka - 1 komad
  • ulje - 6 supenih kašika
  • so
  • biber
  • luk - 1 glavica
  • peršun - 1 veza
  • limun - 1 komad
  • brašno
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo, izvadimo unutrašnjost ribe i operemo je. Odvojimo peraja. Isečemo na tanke krugove. U duboku posudu stavljamo ulje, so, biber, luk, isečen na krugove, peršun i sok od limuna.

Promešamo i u ovu marinadu stavljamo kotlete ribe. S vremena na vreme ih promešamo. Ostavljamo da odstoji oko 1 sat.

Ugrevamo ulje. Izvadite ribu iz marinade, potpite ih marinadu, potopite ih u brašno (po želji možete dodati brašno i malo kuruznih prezli) i pržite ih dok ne porumene sa svih strana.

Ako je štuka koju imate manjih razmera, poželjno je da se filetira - ima dosta malih koštica, sprecijalno filetiram sve ribe ispod 2 kg.

Meso štuke je suvlje i ako je marinirate neposredno pre prženja, uspećete da je dobro začinite.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar