Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Španska Tortilja»Tortilja sa Bakalarom (Tortilla de Bacalao)

Tortilja sa Bakalarom (Tortilla de Bacalao)

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k77816k943
Tortilja sa Bakalarom (Tortilla de Bacalao)
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 5
26/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Sveži predlog sa ribom, koji verujemo da ćete pripremiti"

Potrebni sastojci

  • bakalar - 400 g, file
  • jaja - 6 komada, M
  • luk - 1 glavica, srednji
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • peršun - 1/2 šake, iseckan
  • zelene parike - 1 komad (po željni)
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je je jedna drugačija vrsta tortilje, koja više liči na omlet, zato što se savija. Tipična je Baskija gde je nezamenljivi deo meni Siderija, predlaže se u svakom mesnom restortanu-sideriji. Njen autentičan izgled je da izgleda meko, sočno, što znači da jaja ostanu tečna unutra, a spolja da bude dobro pečena.

Prvo iseckajte luk, papriku (u slučaju da ste izabrali da stavite) i beli luk. Pržite ih u maslinovom ulju oko 5-6 minuta.

Za to vreme stavite na ringlu ribu u posebnu posudu, sa jednim prstom vode i kad počnu da izlaze balončići, izvadite je na ubrus, koji će da upije vodu iz nje. Tako je samo poparite, da biste mogli da je izmrvite u tortilji.

Čim povrće bude gotovo, mekano, ne preprženo, stavite bakalar - lomite ga prstima i odvojite kožu od koštica. Dodajte i peršun i promešajte kratko.

Ocedite od masiti, ostavite sasvim malo u tiganju, a smesu od ribe i povrća ostavite da se malo ohladi, nakon toga pomešajte sa jajima - prethodno pomešanim sa malo soli.

Vratite u tiganj, ugrejan na jakoj vatri i sačekajte da se zapeče 1-2 minuta (zavisi od prečnika tiganja i debljine tortilje). Savijte da liči na omlet i okrenite na kratko. Kao što smo rekli, treba samo da zapečete, da tortilja bude autentična, ali razume se - pitanje ukusa je da li volite tako jaja. Ako želite da pripremite da bude prepečena, samo je kuvajte duže.

Servirajte kao predjelo u tanjiru ili kao glavno jelo sa svežom salatom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: