Karipski krem

Diana AndrovaDiana Androva
Kuvar
6413333
Karipski krem
Fotografije: Diana Androva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Karte do Kariba su skupe, ali ništa vas neće koštati da priprmeite ovaj raskošan karipski krem"

Potrebni sastojci

  • kokosovo mleko - 750 ml
  • šećer - 120 g
  • kukuruzni skrob - 43 g
  • jaja - 4 komada
  • kokosov liker - 4 supene kašike, na primer Malibu
  • banane - 2 komada
  • kokos - iseckan
  • maslac - 2 supene kašike, rastopljen
  • šećer - za flambiranje banana
  • rakija od jabuka - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Veći deo kokosovog mleka sipamo u odgovarajuću kaserolu. Dodajemo šećer i stavljamo na umerenu vatru. Mešamo periodično dok se šećer ne rastopi i dok se smesa lepo ne ugreje, ne treba da provri.

Za to vreme dobro umutimo jaja i pomešamo sa kukuruznim skrobom i preostalim kokosovim mlekom. Mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu. Smesu od jaja dodajemo u tankom mlazu uz neprestano mešanje u kokosovo mleko.

Kuvanje nastavljamo uz neprestano mešanje, dok se smesa ne zgusne. Dolazi red i na priprmu banana. Banane sečemo na dva dela i nakon toga prepolovimo po dužini. U tiganju ugrevamo maslac, stavljamo banane i posipamo šećerom.

Čim se karamelizuju sa jedne strane, okrećemo ih. Kad budu gotove sipamo rakiju, flambiramo, i banane rasporedimo na dno posude. Nakon toga rasporedimo krem preko njih.

Svaku posudicu prelivamo sa po jednom supenom kašikom kokosovog likera i obilno posipamo iseckanim kokosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: