Način pripreme
Veći deo kokosovog mleka sipamo u odgovarajuću kaserolu. Dodajemo šećer i stavljamo na umerenu vatru. Mešamo periodično dok se šećer ne rastopi i dok se smesa lepo ne ugreje, ne treba da provri.
Za to vreme dobro umutimo jaja i pomešamo sa kukuruznim skrobom i preostalim kokosovim mlekom. Mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu. Smesu od jaja dodajemo u tankom mlazu uz neprestano mešanje u kokosovo mleko.
Kuvanje nastavljamo uz neprestano mešanje, dok se smesa ne zgusne. Dolazi red i na priprmu banana. Banane sečemo na dva dela i nakon toga prepolovimo po dužini. U tiganju ugrevamo maslac, stavljamo banane i posipamo šećerom.
Čim se karamelizuju sa jedne strane, okrećemo ih. Kad budu gotove sipamo rakiju, flambiramo, i banane rasporedimo na dno posude. Nakon toga rasporedimo krem preko njih.
Svaku posudicu prelivamo sa po jednom supenom kašikom kokosovog likera i obilno posipamo iseckanim kokosom.