Zečija supa sa lukom i pečurkama

27/04/2018
"Odlična supica koja vas neće samo zasititi, nego će vam i ugrejati dušu - neka vam je slatko "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano48
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zečije meso - 500 g, kuvano
  • pečurke - 4 komada
  • mladi luk - 2 - 3 struka ili jedna glavica suv
  • aleva paprika
  • biber
  • fida - 1 šolja
  • nana - 1 supena kašika
  • ulje
  • so
  • zaprška
  • jaja - 1 - 2 komada
  • kiselo mleko - 2 supena kašika
  • brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk i izdinstajte u ulju, dodajte isečene pečurke i zajedno ih pržite.

Pospite alevom paprikom i sipajte vodu, kad provri, možete dodati isečenu i kuvanu zečetinu i malo fide.

Kad se fida skuva, začinite začinima po ukusu i isključite ringlu.

Možete ostaviti supu bistru - tako je isto mnogo ukusna, ali je možete zapržiti sa dva jajeta, pomešana sa po 2 supene kašike kiselog mleka i brašna.

Promešajte i dodajte od supe u zapršku dok se temperature ne poravaju. Sipajte u šerpu i promešajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar