Džem od krušaka sa muskatnim vinom i kardamonom

28/04/2018
"Tajna ukusnog džema od krušaka je u aromatičnom muskatnom vinu "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano147
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kruške - 2 kg
  • belo vino - 300 ml, Muskat
  • smeđi šećer - 700 g
  • kardamon - 1 štapić
  • rozetla - 2 lista
  • limunska kiselina - 1 kašičica, ravna
  • limun - sok od jednog limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i oljuštimo kruške. Isečemo ih na komade, prelivamo sokom od limuna i posipamo šećerom.

Ostavljamo ih na hladnom mestu 12 sati. Sledećeg dana odvajamo sirup koji se odvojio od voća.

Sipamo ih u odgovarajuću posudu i u njega dodajemo vino i mirise - rozetlu i kardamon (nemjte ga lomiti, stavite ga celog).

Kad smesa provri, smanjimo temperaturu, onda dodajemo isečene kruške. Promešamo džem pažljivo i kuvamo dok se sirup ne zgusne.

Kašiku džema stavimo na hladnu tacnu, gotov je kada se kapljica ne razliva.

Vadimo začine i 10 minuta pre nego što skinemo sa vatre dodajemo limunsku kiselinu.

Sipamo aromatični džem u čiste i suve tegle. Okrećemo ih sa poklopcima na dole i pokrivamo pamučnom krpom da se sporije hlade.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar