Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Džem»Džem sa lukom i vinom

Džem sa lukom i vinom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Džem sa lukom i vinom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
"Samo baba zna kako se pravi ukusan džem od luka i sa zadovoljstvom će podeliti recept sa vama"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 kg, sitan
  • maslac - 75 g
  • šećer - 150 g
  • sirće - 100 ml, vinsko
  • belo vino - 500 ml
  • korijander - 1 kašika
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se oljušti i iseče na kriške.

Maslac se istopi sa šećerom na srednjoj vatri. Dodaje se luk i dinsta se 20-30 minuta sa pokrivenim poklopcem.

Luk treba da bude prozračan i malo karamelizovan. Dodaje se samleveni korijander, sirće i vino. Soli se i začinjava se biberom po ukusu.

Ostavlja se da se kuva još 30 minuta, dok ne ispari sva tečnost.

Sipa se u tegle i čuva se u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti