Način pripreme
Za koru: Umutimo jaja zajedno sa šećerom i brašnom. Dobijenu masu podelimo na 3 jednaka dela, ako želite da torta bude sa tri kore. Možete da ispečete celu koru i nakon toga da je isečete. Peče se na 180 stepeni po 15 minuta u okrugloj posudi za pečenje, na čije dno stavljamo papir za pečenje, blago namazan masnoćom. Kore se ostavljaju da se ohlade nakon što su gotove.
Za krem: Razdvojimo belanca od žumanaca. Umutimo belanca u čvrst sneg i nakon što se dobro podigne dodajemo šest kašika šećera. U žumanca dodajemo još šest kašika šećera i maskarpone. Umutimo ih dobro, nakon čega se dodaju belanca i muti se, dok se ne dobije vazdušast krem. (Ovaj krem je pogodan i za spremanje tiramisua).
Jagode isečemo na parčiće, a čokolada se narenda.
Pre nego što počnemo sa nanošenjem krema na koru, svaku koru napojimo svežim mlekom. Ređamo koru, namažemo kremom, poređamo malo jagoda, stavljamo narendanu crnu čokoladu i stavljamo sledeću koru. Napojimo je mlekom i ponovo je isti redosled. Na kraju namažemo celu tortu kremom i ukrašavamo jagodama, čokoladom i pavlakom.
Prijatno!