Gibanica sa ceđenim kiselim mlekom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8891
3
28/04/2018
"Da vas vidim kakvi ste majstori sada - možete li da napravite toliko ukusnu gibanicu sa ceđenim kiselim mlekom, kakva je naša "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano925
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Cedimo kiselo mleko kroz gazu tokom 5 sati. Nakon toga ga pomešamo sa namrvljenim sirom.

Istopimo maslac i pomešamo ga sa uljem. Poređamo kore u podmazanu posudu za ečenje, posipajući svaku koru zagrejanom masnoćom, na svaku treću koru stavljamo po malo smese sa sirom.

Oštrim nožem sečemo gibanicu na kvadrate, posipamo ostatom masnoće i prelivamo umućenim svežim mlekom sa jajima i sa tri četvrtine flašice kisele vode.

Pečemo u jakoj rerni.

Posipamo gotovu gibanicu sa ostatkom kisele vode i pokrivamo je krpom da omekša.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar