Način pripreme
Prosevamo brašno u posudu. Stavljamo u posudu 1/3 šolje spelte. Stavljamo 1 kašičicu kvasca, mali prstohvat šećera i prstovat soli. Promešamo suve sastojke. Unutra dodajemo 1 1/4 svežeg mleka.
U posebnoj posudi umutimo i 2 jajeta. Dodajemo u druge sastojke i jaja. Na kraju dodajemo i 2 supene kašike ulja.
Sve dobro promešamo kašikom, dok ne dobijemo gustu i glatku smesu. Ne treba da ima grudvica. Ostavljamo da odstoji 30 minuta. Malo će nadoći. Recept je preuzet sa ruskog sajta.
Tiganj namažemo kockicom maslaca i sipamo uz pomoć male kutlače na 4 mesta, pazimo da se stvore malo krugovi. Pečemo ih sa obe strane dok ne dobiju lepu boju. Tako radimo i sa ostatkom kaše. Dobija se oko 26 komada.
Poređamo ih na tanjir. Bline serviramo sa 1 kašičicom kisele pavlake i 1/2 kašičice crvenog kavijara.