Način pripreme
Prvo pripremamo sastojke za bline. Prosevamo u posudu suve sastojke - dve vrste brašna, suvi kvasac i so. Dobro promešamo.
U dve posude ovdojimo belanca od žumanaca. U kaseroli ugrevamo pavlaku i sveže mleko. Skidamo smesu sa vatre. U nju dodajemo umućena žumanca. Pomešamo suve sastojke sa tečnim na homogenu smesu.
Pokrivamo posudu streč folijom i ostavljamo na toplom 30 minuta.
Umutimo belanca na sneg i pažljivo ih pomešamo sa testom. Ponovo pokrivamo posudu i ostavljamo testo da odstoji na toplom, oko 1 sat.
Za to vreme uključujemo rernu i pripremamo kavijar. Operemo patlidžan. Osušimo ga i stavljamo u pleh, obložen papirom za pečenje. Izbušimo ga na nekoliko mesta.
Oljuštena 3 čena belog luka sečemo na kriške. Njih stavimo u izbušena mesta na patlidžanu. Pečemo na 220 stepeni dok ne bude gotovo - oko 55 minuta.
Dovoljno vremena da ispržimo mekane bline. Ugrevamo mast i sipamo po kašiku od smese. Pržimo dok ne dobiju zlatnu boju i stavljamo na ubrus.
Oljuštimo ohlađen patlidžan. Isečemo ga sitno, zajedno sa pečenom paprikom. U smesu dodajemo 2 čena izgnječenog belog luka, mlevene orahe /sačuvamo 1 supenu kašiku/, biljnu mast i malo peršuna. Začinimo sirćetom i solju po ukusu.
Bline serviramao sa kašikom kavijara od patldižana, posipamo orasima i crnim susamom za kontrast.
Ostalu papriku sečemo na ivice i pravimo bulke od nje.
Posipamo ih susamom i stavljamo prašnik od graška i kukuruza.