Jagnjetina pečena u pećnici

Jagnjetina pečena u pećnici

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Jagnjetina pečena u pećnici
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
29/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije8
"Neosporno najukusnija jagnjetina je spremljena u pećnici, bilo kakve rasprave su suvišne"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 2 kg
  • mladi luk - 2 vezice
  • pirinač - 2 šolje
  • nana - 5 - 6 strukova, sveža
  • ruzmarin - 2 grančice
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće meso isecite na velike porcije, pospite solju, alevom paprikom i nanom. Naprskajt uljem i rukama dobro natrljajte meso. Ostavite ga tako da odstoji oko 2 sata.

Isecite na sitno luk i nanu, sipajte ulje u posudu za pečenje i promešajte sa začinima. Iskidajte grančice ruzmarina i njih takođe stavite u luk.

Operite pirinač i dodajte ga, dobro promešajte, sipajte vodu do sredine posude. Poređajte i začinjene porcije jagnjetine.

Pokrijte posudu za pečenje poklopcem i zalepite testom koje treba da zamesite od brašna i vode. Ako vaša posuda nema poklopac možete da je prekrijete aluminijumskom folijom.

Stavite je u pećnicu, ali na umerenu vatru, ne manje od 2 sata. Što se duže peče, to će meso biti uksnije, odvaja se od kostiju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: