Voćna torta sa piškotama i pavlakom

29/04/2018
"Ova torta je napravljena da bude podeljena sa prijateljima, da li se slažete sa nama "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano986
  • Pregledi tokom meseca50
  • Pregledi tokom desmice14
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Želatin potopite u vodu i ostavite sa strane da nabubri. Za to vreme pomešajte kiselu pavlaku, kiselo mleko, šećer i vanilin šećer.

Mešajte žicom dok ne dobijete glatku smesu. Želatin rastopite na pari i kad se ohladi ga dodajte u krem. Ponovo promešajte smesu.

Tortu pripremite u kalupu sa ivicama koje se otvaraju. Na dno kalupa stavite papir za pečenje. Piškote na kratko potpite ili poprskajte sa svežim mlekom.

Deo njih poređajte uspravno po ivicama kalupa, drugi deo pokrijte po dnu kalupa. Stavite od pripremljenog krema, a preko njega poređajte jagode, isečene na kriške.

Njih ponovo pokrijte kremom. Nakon toga drugi red piškota i završite kremom.

Tortu ostavite u frižider da se stegne. Pre serviranja odozgo ukrasite voćem po želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar