Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Desert od bundeve Filadelfija

Desert od bundeve Filadelfija

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Desert od bundeve Filadelfija
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
7
"Veličanstven desert sa bundevom, koji će vam doneti zasluženi aplauz"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 400 g
  • šećer - 110 g
  • krem sir - 300 g, Filadelfija
  • sveže mleko - 350 ml
  • cimet - 2 prstohvata
  • ovsene pahuljice - 4 kašike
  • semenke bundeve - 4 kašike
  • keks - 6 - 7 komada, po izboru
  • med - 2 kašike
  • šećer - 4 kašike
  • maslac - 40 g
  • so - 2 prstohvata
  • želatin - 6 listova ili oko 10 g, u prahu
  • preliv od karamela - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvajte bundevu u blago posoljenoj vodi, ocedite i pasirajte.

2. Zagrejte mleko sa šećerom na srednjoj vatri dok se ne istopi i stavite sir Filadelfija. Mešajte dok se ne rastvori i ne dobije se gust homogeni krem (pažnja! Ako vam je bundeva veoma slatka, smanjite količinu šećera).

3. Promešajte dva prstohvata cimeta u pireu od bundeve i sipajte ga u smesu od sira. Sklonite s vatre.

4. Hidrirajte želatin prema uputstvu na pakovanju i rastvorite u toploj, skoro vreloj, ali ne i kupućoj smesi.

5. Podelite u posudice ili kalupe za krem karamel i čim se ohladi potpuno stvite u frižider na bar 4-5 sati.

6. Pre nego što servirate napravite hrskavi dodatak uz desert, za njega namrvite keks na krupno, sipajte bundevine semenke (sirove), ovsene pahuljice, šećer, med i maslac sa sobne temperature (meki).

7. Pomešajte dobro sve te sastojke i zapecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 6-7 minuta. Ohladite i garnirajte desert od bundeve sa ukusnim hrskavim dodatkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: