Način pripreme
1. Skuvajte bundevu u blago posoljenoj vodi, ocedite i pasirajte.
2. Zagrejte mleko sa šećerom na srednjoj vatri dok se ne istopi i stavite sir Filadelfija. Mešajte dok se ne rastvori i ne dobije se gust homogeni krem (pažnja! Ako vam je bundeva veoma slatka, smanjite količinu šećera).
3. Promešajte dva prstohvata cimeta u pireu od bundeve i sipajte ga u smesu od sira. Sklonite s vatre.
4. Hidrirajte želatin prema uputstvu na pakovanju i rastvorite u toploj, skoro vreloj, ali ne i kupućoj smesi.
5. Podelite u posudice ili kalupe za krem karamel i čim se ohladi potpuno stvite u frižider na bar 4-5 sati.
6. Pre nego što servirate napravite hrskavi dodatak uz desert, za njega namrvite keks na krupno, sipajte bundevine semenke (sirove), ovsene pahuljice, šećer, med i maslac sa sobne temperature (meki).
7. Pomešajte dobro sve te sastojke i zapecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 6-7 minuta. Ohladite i garnirajte desert od bundeve sa ukusnim hrskavim dodatkom.