Desert od bundeve Filadelfija

02/05/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3976
"Veličanstven desert sa bundevom, koji će vam doneti zasluženi aplauz "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano54
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 400 g
  • šećer - 110 g
  • krem sir - 300 g, Filadelfija
  • sveže mleko - 350 ml
  • cimet - 2 prstohvata
  • ovsene pahuljice - 4 kašike
  • semenke bundeve - 4 kašike
  • keks - 6 - 7 komada, po izboru
  • med - 2 kašike
  • šećer - 4 kašike
  • maslac - 40 g
  • so - 2 prstohvata
  • želatin - 6 listova ili oko 10 g, u prahu
  • preliv od karamela - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvajte bundevu u blago posoljenoj vodi, ocedite i pasirajte.

2. Zagrejte mleko sa šećerom na srednjoj vatri dok se ne istopi i stavite sir Filadelfija. Mešajte dok se ne rastvori i ne dobije se gust homogeni krem (pažnja! Ako vam je bundeva veoma slatka, smanjite količinu šećera).

3. Promešajte dva prstohvata cimeta u pireu od bundeve i sipajte ga u smesu od sira. Sklonite s vatre.

4. Hidrirajte želatin prema uputstvu na pakovanju i rastvorite u toploj, skoro vreloj, ali ne i kupućoj smesi.

5. Podelite u posudice ili kalupe za krem karamel i čim se ohladi potpuno stvite u frižider na bar 4-5 sati.

6. Pre nego što servirate napravite hrskavi dodatak uz desert, za njega namrvite keks na krupno, sipajte bundevine semenke (sirove), ovsene pahuljice, šećer, med i maslac sa sobne temperature (meki).

7. Pomešajte dobro sve te sastojke i zapecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 6-7 minuta. Ohladite i garnirajte desert od bundeve sa ukusnim hrskavim dodatkom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar