Način pripreme
1. Umutite jaja sa šećerom i solju u vazdušastu penu. Čim počne da beli sipajte redom i uz neprestano mešanje ulje, sitan sir, mleko, griz i sirće.
2. Ostavite mikser sa strane i prosejte brašno s praškom za pecivo u delovima u smesu, mešajući drvenom varjačom dok se ne homogenizuje. Na kraju namrvite unutra sir i pospite šarenu so i promešajte.
3. Sipajte u namazan i nabrašnjen odgovarajući kalup za kolač i gurnite u rernu zagrejanu prethodno na 180 stepeni. Pecite oko 25-30 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.
4. Čim izvadite iz rerni sačekajte da se prohladi, pre nego što izvadite iz kalupa i okrenete na poslužavnik.
Kolač je veoma ukusan - prijatne zrnaste strukture i veoma vazdušast!
Prijatno!
Beleška: Količina sastojaka u receptu je za mali kalup za kolač!