Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Pečene paprike»Salata od pečenih paprika sa parmezanom

Salata od pečenih paprika sa parmezanom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Salata od pečenih paprika sa parmezanom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Naša omiljena salata sa pečenim paprikama, ali u jednom ukusnijem parmezan izdanju"

Potrebni sastojci

  • paprike - 7 - 8 komada, crvene
  • parmezan - 40 - 50 g u prahu ili fino narendan
  • beli luk - 2 čena
  • sirće - 4 - 5 kašika
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • so - po ukusu
  • pinjole - 2 kašike, istucane
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paprike i stavite ih u posudu za pečenje, posipajući ili mažući dobro svaku sa malo maslinovog ulja i soli. Ispeciteu rerni zagrejanoj na 190 stepeni, dok ne uhvate tamnu koricu.

Izvadite u posudu i osavite da se ohlade pre nego što ih oljuštite. Sos koji su pustile na dno ne bacajte. Čim se ohlade isecite na velike parčiće.

Pomešajte parmezan, fino narendan ili u prahu, sa sitno istucanim pinjolama.

U posudi pomešajte maslinovo ulje, sirće, malo soli i deo sačuvanog sosa od pečenja. Ovom smesom prelijte paprike i pospite prahom od parmezana i pinjola i stino iseckanim čenovima belog luka (odstranite klice iz sredine čenova da se ne bi stvorila para).

Ukrasite listovima sveže salate po izboru.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: