Način pripreme
1. Iseckajte luk i zelenu papriku i pržite dok ne omekšaju u ulju zagrejanom na umerenoj vatri. Stavite lovorove listove, so i biber.
2. Narendajte i dodajte paradajz zajedno s koncentratom od paradajza. Kada ga koristim, ne dodajem alevu papriku, jer se i bez nje jelo dovoljno oboji. Kuvajte nekoliko minuta i nalijte oko 1300 ml vode ( u procesu kuvanja dolivajte, ako je neophodno).
Dok čekate da provri pozabavite se preostalim povrćem.
3. Krompir oljuštite i isecite na krupne parčiće, a artičoku očistite od spoljašnjih tvrdih listova i vlasi u unutrašnjosti ako ima takvih. Isecite je na četvrtine.
4. Stavite u kipući bujon prvo artičoku, a nakon 5-6 minuta i krompir. Začinite sa još soli i selenom. Kuvajte dok ne bude gotovo povrće oko 18-20 minuta.
5. Servirajte paprikaš vruć, posut namrvljenom, suvom crvenom paprikom (može i ljuta) i sveže iseckanim peršunom.
Prijatno!