Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Domaći hlepčići sa krompirom

Domaći hlepčići sa krompirom

Domaći hlepčići sa krompirom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
9
"Da li želijte da zajedno proverimo koliko su ukusni ovi domaći hlepčići sa krompirom"

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g
  • brašno - oko 800 - 900 g
  • kvasac - 1 kockica
  • so - 1 supena kašika
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 3 supene kašike
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i stavite ga u posudu za kuvanje. Pokrijte ga vodom i kuvajte dok ne bude potpuno gotov. Dok je još topao ga izgnječite na pire, pre toga odvoljite vodu.

Prelijte kvasac sa malo mlakog mleka, mešajte dok ne dobijete kašu, dodajte supenu kašiku brašna i šećer. Ostavite na toplom da nadođe.

Prosejte brašno, dodajte kvasac, preostalo sveže mleko, krompir, maslinovo ulje i so. Razbijte i jaja, odvojite jedno žumance za premazivanje.

Zamesite meko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite na toplom da nadođe.

Gotovo testo podelijte na 8-9 loptica, pre toga potopite ruke u maslinovo ulje i oblikujte pogačice.

Namažite svaku umućenim žumancem i ostavite ponovo da nadođe.

Poređate ih u pleh, obložen papirom za pečenje i pecite u ne mnogo ugrejanoj rerni, i

i postepeno pojačavajte rernu do 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: