Pečurke Šitake u maslacu

21/05/2018
"Neka vas komplikovani naziv ne plaši - pogledajte kako se pripremaju štitake pečurke sa maslacem "
Priprema10 min.
Kuvanje12 min.
Ukupno22 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano545
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pečurke šitake - oko 300 g, sveže
  • maslac - 30 - 40 g
  • mladi luk - 3 struka
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke pažljivo očistite suvom krpom ili salvetom, nemojte ih oštetiti. Nemojte prati vodom. One su kultivisane i rastu na drvenim trupcimal, zbog toga su čiste.

Odvojite koren. Isecite na kriške oko 5 mm i pržite u ugrejanom maslacu, često mešajući.

Čim dobiju zlatnu boju skinite sa vatre i dodajte pera mladog luka. Servirajte tople.

Sveže šitaki pečurke se mogu kupti u prodavnici. Osnovno se konzumiraju u Japanu i Kini.

Šitake se takođe nazivaju i imperatorska pečurka, zato što se ova pečurka u drevnim vremenima pripremala za imperatorsku porodicu.

Ona je simbol zdravlja i dugovečnosti, sadrži mnogo minerala i vitamina. U prošlosti je bila divlja, ali danas je kultivisana.

Odlikuje se drugačijim mirisom i mašću i neverovatno su ukusne. Uvek se pripremaju samo sa maslacem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar