Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečurke u maslacu»Dinstane pečurke u maslacu sa tikvicom

Dinstane pečurke u maslacu sa tikvicom

Zlatina JelyazkovaZlatina Jelyazkova
Pomoćnik kuvara
458600
Dinstane pečurke u maslacu sa tikvicom
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Ako volite vegetarijanska jela, koja vas mogu zasititi bez problema, ovaj recept za dinstane pečurke sa tikvicom u maslacu je tačan pogodak za vaš ukus"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • šampinjoni - 200 g
  • pečurke portobello - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • crveni luk - 1 glavica
  • maslinovo ulje
  • univerzalni sos
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • nana
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Dinstane pečurke u maslacu sa tikvicom su veoma aromatična i ukusna varijanta klasičnih pečuraka u maslacu.

Crni i crveni luk nasecite na rebarca u upržite ih u maslinovom ulju.

Dve vrste pečuraka naseckajte na kockice i dodajte ih u luk. Sipajte malo vode i ostavite da se dinsta.

Kada pečurke omekšaju dodajte nasečenu tikvicu i začinite (dodajte so, univerzalni sos, biber i alevu papriku).

Jelo od pečuraka ostavite da se krčka na slaboj vatri dok ne bude gotovo. Dodajte nanu i spremno je za jelo.

Po želji, jelo možete da pospete seckanim peršunom. Dobro je kao vegetarijansko predjelo ili kao prilog uz različita glavna jela.

Jedan veoma ukusan recept!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: