Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Dinstana Svinjetina»Dinstana svinjska kolenica sa suvim šljivama

Dinstana svinjska kolenica sa suvim šljivama

Dinstana svinjska kolenica sa suvim šljivama
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 4
21/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Svinjetina sa plavim šljivama - eto to nazivamo kulinarskom klasikom"

Potrebni sastojci

  • nana - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • šljive - 10 - 15 komada, suve
  • so
  • cimet - 1 prstohvat
  • lovorov list - 1 komad
  • salsa od paradajza - 2 kašike
  • belo vino - 1/2 šolje za kafu
  • maslac - 1 grudva
  • ulje - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite maslac sa uljem. Zapecite kolenicu sa obe strane i izvadite.

Isecite luk na sitno, a šargarepu - na kružiće. Zapržite ih u masnoći od kolenice. Vratite i nju unutra i prodinstajte kratko s povrćem.

Dodajte brašno i zapržite. Stavite salsu i vino. Nalijte vodu, toliko da prekrije. Stavite začine i šljive.

Kuvajte dok ne bude gotovo meso.

Izvadite kolenicu i šljive. Pasirajte sos.

Vratite kolenicu i šljive i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: