Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Španska tortilja»Tortilja sa povrćem i škampima

Tortilja sa povrćem i škampima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88517k
Tortilja sa povrćem i škampima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
16 min.
Ukupno
36 min.
Porcije
6
"Egzotična tortilja sa povrćem i škampima, puna aroma i svežih ukusa"

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 komada
  • špergle - 150 g, mlade
  • luk - 1 lavica, manja
  • artičoka - 150 g, sveža ili zamrznuta
  • škampi - 8 - 10 komada, sveži
  • jaja - 5 komada ili 4 XL veličine
  • so - po ukusu
  • ulje - ili maslinovo ulje za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite i isecite povrće - krompir i luk na tanke ljuspe, artičoku na četvrtine, špargle na parčiće oko 1 cm.

2. Zapržite sve na umerenoj do slaboj vatri dok ne omekšaju i dobiju blagu preplanulost. Mešajte s vremena na vreme, da se povrće skuva ravnomerno.

3. Ocedite od masnoće i ostavite da se blago prohladi. Za to vreme ako vam škampi nisu oljušteni - oljuštite ih i sačuvajte glave i sve ostalo za ukusan riblji bujon.

4. Blago umutite jaja i sipajte oceđeni bujon i škampe u njih. Posolite i dobro promešajte.

5. U odgovarajući tiganj sa nelepljivim dnom sipajte malo masnoće od prženja i zagrejte na umerenoj ili jakoj vatri. Stavite smesu za tortilju i poravnajte.

6. Ako ste početnik smanjite vatru, kad po krajevima vidite da jaje beli. Sačekajte 4-5 minuta i podignite blago da vidite da li se već stvorila zlatasta preplanulost odozdo. Ako je tako, poklopite tanjirom ili pljosnatim poklopcem i okrenite tortilju na njega, nakon toga vratite nazad u tiganj da se zapeče i sa druge strane, povećavajući vatru.

7. Nakon što uhvati boju i sa druge strane izvadite u tanjir.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: