Način pripreme
Dresing pravite tako što ćete dobro pomešati majonez sa maslinovim uljem, sokom od limuna i solju.
Čen belog luka isecite na pola i ostavite ga tako, a biljke, ako su sveže, veoma sitno iseckajte, a ako nisu, onda ih stavite tako, malo ih prstom izmrvite samo.
Zatvorite posudu i sve dobro protresite.
Pre nego što ćete servirati salatu, treba da pripremite povrće. Šargarepu narendajte, ajsberg salatu iscepkajte na srednje komade, a paradajz isecite na kockice ili po želji. Stavite ih sve u činiju, dodajte so, maslinovo ulje i sok od limuna i promešajte.
U odgovarajuću činiju stavite salatu, a preko rasporedite listove rukole i bejbi spanaća. Na kraju, za bolji izgled i ukus, poređajte cveklu, koju ste isekli na deblje tračice. Posipajte još malo maslinovog ulja i soli.
Dresing poprskajte sa strane i preko salate, a slobodno možete biti i kreativni, kako bi salata lepo izgledala.
Napomena: Dobro je da pre nego što dodate biljni dresing, da izvadite dve polovine belog luka, jer su one već poslužile, a i trebalo bi samo da daju blagu, nikako jaku aromu.
Poslužite salatu uz omiljeno jelo i uživajte! !