Brzi mafini sa zamrznutim voćem

24/05/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4299
"Mafinima nije potrebno mnogo vremena, samo tačan recept, zagrejana rerna i malo ljubavi "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano186
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 170 g
  • šećer - 110 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica, izvršita
  • ulje - 70 ml
  • jaja - 1 komad, XL
  • zamrznuto voće - 150 g (maline, borovnice...)
  • kiselo mleko - 140 g
  • vanila - 2 - 3 kapi, esencija
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Zamrznuto voće ostavite na sobnoj temperaturi na kuhinjskom ubrusu koji apsorbuje tečnost. Treba da se opusti i istopi, ako ima leda po njemu.

Umutite jaja sa šećerom, solju i vanilom dok ne pobeli. Sipajte kiselo mleko i ulje u nastavite mućenje dok smesa ne postane homogena.

Dodajte brašno sa praškom za pecivo, sejući u porcijama u smesu i mešajući drvenom ili silikonskom varjačom dok se potpuno ne usvoji brašno.

U podmazane ili nabrašnjene kalupe za mafine ili one od papira stavljate po nekoliko voćki (ako koristite kisele prethodno ih pošećerite), sipajte smesu, ali ne punite do vrha i završite sa još voćki.

Po želji možete da pospete filiranim bademima ili čija semenkama.

Pecite oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj reri na 180 stepeni.

Nakon što su gotovi isključite rernu, ostavite vrata odškrinuta, ne vadite mafine - tako, dok se ne ohlade.

Nek vam je slatko!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar