Način pripreme
1. Očistite ribu i isecite je na krupne filete. Operite je i osušite. Ako koristite posoljen bakalar, treba da ga natopite u vodi od 12 do 24 sata, menjajući vodu povremeno.
2. Namažite dno posude s maslinovim uljem i stavite filete kožom na dole. Svako parče namažite sa po kašičicom masnoće. Ako ste odabrali da spremite svež bakalar, blago posolite filete. Kod prethodno soljenog i posle natopljenog nije neophodno.
3. Savite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepni na 12-13 minuta. Važno je da pratite to vreme, da bi bila sočna i krhka riba.
4. Dok se peče iseckajte na sitno peršun i beli luk, pomešajte sa maslinovim uljem, sokom od limuna, soli i mlevenim bademima.
5. Gotove riblje filete namažite pestom i servirajte tople.
Garnirajte s parčencetom limuna i po želji - svežom salatom.
Prijatno!