Način pripreme
Patlidžan se opere. Nakon toga se isku na kriške debljine po vašoj želji. Sole se i ostavljaju 30 minuta da otpuste gorak sok.
Operu se dobro i svako parče se natapa sa obe strane u brašno.
Nabrašnjene kriške se ređaju u posudu pokrivenu papirom za pečenje blago namazanim uljem. Posuda treba da je veličine kolike je veličine rešetka konvektorne rerne.
Poređane kriške se blago namažu uljem pomoću četke. Posuda se stavlja na gornju rešetku u konvektornu rernu. Peče se oko 15 minuta na 225 stepeni.
Posuda se izvadi i okreću se kriške patlidžana. Vraćaju se u rernu i peku se još 10 minuta.
Ukus pečenog patlidžana je isti kao i prženog, ali je njegova zdravija verzija - napravljen bez prženja i sa veoma malo masnoće!
Ukusan je kako topao, tako i hladan!
Servira se obavezno sa mlečnim sosom sa belim lukom ili sa pastom od belog luka - stvar ukusa :)
Nek vam je ukusno!