Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični Uskršnji hleb

Praznični Uskršnji hleb

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Praznični Uskršnji hleb
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Uskršnji kolači, jaja, jagnjetina - sve ostaje po strani, jer u centar trpeze stavljamo aromatičan praznični Uskršnji hleb"

Potrebni sastojci

  • mlaka voda - 350 ml
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • šećer - 1 kašičica (puna)
  • so - 1 kašika
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - 1 kg
* merne jedinice

Način pripreme

U posudicu sipate malo tople vode, šećer, kvasac i jednu kašiku brašna. Ostavljate da se dobro aktivira.

Sejete brašno, sipate so i zamesite testo sa ostalim sastojcima. Pokrivate testo krpom i ostavljate na toplom da naraste.

Delite testo na 2 dela i oblikujete lepe oble lopte, tako ćete dobiti dva hleba, a ako želite jedan veliki oblikujte celo testo.

Pokrijte posude za pečenje papirom za pečenje i stavite lopte testa, ostavite da narastu.

Pre pečenje oštrim nožem naporavite krstasti razrez u pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni.

Ovaj praznični Uskršnji hleb servirajte sa pečenom jagnjetinom i farbanim jajima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: