Praznična salata sa sipom

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
28/05/2018
"Mi idemo za vino, a vi spremite salatu - baš ovu prazničnu salatu sa sipom "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano91
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sipa - 400 g
  • škampi - 200 g, oljušteni
  • kukuruz - 150 g, (sladak, iz konzerve)
  • surimi štapići - 8 - 10 štapića
  • zelena salata - nekoliko listova, od svetle sredine (ili ajsberg)
  • peršun - 2 kašike, iseckan
  • lovorov list - 1 komad
  • biber - 5 - 6 zrna
  • so
  • biber
  • majonez - 150 g ili po ukusu
  • sos od belog luka - 40 (ili majonez od belog luka, ajoli)
  • pomorandža - parčići za ukras
  • sok od pomorandže - 2 - 3 kašike
  • balsamiko - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite sipu od opne koja je obavija, i oko u osnovi na pipaka. Skuvajte je 30 minuta zajedno s lovorovim listom i zrnima bibera.

Ako je deblja, probajte da li je krhka i ako treba produžite kuvanje još malo. Ocedite dobro i osušite je. Isecite na parčiće.

2. Zapcite na kratko škampe sa svake strane i ako su veći iseckajte na parčiće. Isecite i zelenu salatu na sitno.

3. U posudi pomešajte kukuruz iz konzerve sa peršunom, zelenom salatom, sokom od pomorandže i surimi štapićima, isečenim na parčiće od po jedan centimetar.

4. Čim se sipa i škampi dobro ohlade dodajte i njih i promešajte sa majonezom i ajolijem, dodajte so po ukusu i malo bibera.

5. Servirajte salatu lepo oblikovanu u prsten i ukrasite parčićima pomorandže i balsamikom.

Servirajte ohlađenu na prazničnoj trpezi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar