Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od ribe»Praznična salata sa sipom

Praznična salata sa sipom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88517k
Praznična salata sa sipom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Mi idemo za vino, a vi spremite salatu - baš ovu prazničnu salatu sa sipom"

Potrebni sastojci

  • sipa - 400 g
  • škampi - 200 g, oljušteni
  • kukuruz - 150 g, (sladak, iz konzerve)
  • surimi štapići - 8 - 10 štapića
  • zelena salata - nekoliko listova, od svetle sredine (ili ajsberg)
  • peršun - 2 kašike, iseckan
  • lovorov list - 1 komad
  • biber - 5 - 6 zrna
  • so
  • biber
  • majonez - 150 g ili po ukusu
  • sos od belog luka - 40 (ili majonez od belog luka, ajoli)
  • pomorandža - parčići za ukras
  • sok od pomorandže - 2 - 3 kašike
  • balsamiko - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite sipu od opne koja je obavija, i oko u osnovi na pipaka. Skuvajte je 30 minuta zajedno s lovorovim listom i zrnima bibera.

Ako je deblja, probajte da li je krhka i ako treba produžite kuvanje još malo. Ocedite dobro i osušite je. Isecite na parčiće.

2. Zapcite na kratko škampe sa svake strane i ako su veći iseckajte na parčiće. Isecite i zelenu salatu na sitno.

3. U posudi pomešajte kukuruz iz konzerve sa peršunom, zelenom salatom, sokom od pomorandže i surimi štapićima, isečenim na parčiće od po jedan centimetar.

4. Čim se sipa i škampi dobro ohlade dodajte i njih i promešajte sa majonezom i ajolijem, dodajte so po ukusu i malo bibera.

5. Servirajte salatu lepo oblikovanu u prsten i ukrasite parčićima pomorandže i balsamikom.

Servirajte ohlađenu na prazničnoj trpezi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: