Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Domaće pile žilijen sa pečurkama, pavlakom i kiselim krastavčićima

Domaće pile žilijen sa pečurkama, pavlakom i kiselim krastavčićima

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Domaće pile žilijen sa pečurkama, pavlakom i kiselim krastavčićima
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Dijeta? Vaša dijeta nema nikakvu šansu protiv ovog iskušenja od piletine i pavlake"

Potrebni sastojci

  • pileći file - grudi od 1 domaćeg pileta
  • pečurke - 1 teglica (mogu i sveže - oko 6 pečuraka)
  • topljeni sir - 200 g
  • kiseli krastavčići - 5 - 6 komada
  • maslac - 50 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • biber - 1 kašičica
  • kari - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • kačkavalj
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileći file na žilijen, pečurke na kriške. U duboki tiganj stavite maslac i zapržite pileći file dodajte so i kari.

Dodajte pečurke i pržite oko 5 minuta (ukusnije je ako koristite sveže pečurke, ali ja nisam imala u datom trenutku).

Dodajte i krastavčiće isečene na tanke tračice, u malu šerpu ili tiganj stavite maslinovo ulje i dodajte topljeni sir i pavlaku, sipajte malo tople vode dodajte začine i promešajte još nekoliko minuta.

Kada je sos gotov, prelijte preko parčića piletine i prebacite u posudu sa nelepljivim dnom. Pecite dok blago ne porumeni, a nakon toga pospite narendanim kačkavaljem i peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: