Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pečeno pile sa pečurkama i šargarepom

Pečeno pile sa pečurkama i šargarepom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Pečeno pile sa pečurkama i šargarepom
Fotografije: Zori
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
5
"Pečeno pile sa mngo povrća o kojem se priča..."

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad, celo
  • šargarepa - 300 g
  • luk - 2 glavice, crni
  • belo vino - 200 ml
  • ulje
  • biber
  • lovorov list
  • začini - za piletinu
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepu operemo, sečem na krugove i ređamo na dno pleha. Posolimo.

Pečurke očistimo i takođe sečemo na krugove i ređamo preko šargarepe. Ponovo posolimo.

Dodajemo nekoliko lista lovora i nekoliko celih zrna bibera. Luk oljuštimo, sečemo na dva dela i stavljamo na povrće.

Sipamo malo ulja, malo vode oko 100 ml i vino. Pile isečemo po sredini grudi tako da ostane sa otvorenim butovima i krilima sa strane.

Ovako isečeno stavljamo na luk. Odozgo posipamo začinima za piletinu. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo i dobijamo zlatnu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: