Džem od trešanja iz rerne

29/05/2018
"Trešnje, rozetla i čiste tegle - ostalo je ljubav "
Priprema120 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno180 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano624
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • trešnje - 1 kg
  • šećer - 1 kg
  • limunska kiselina - 1/3 kašičice
  • rozetla - 1 listić
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemjo trešnje i izvadimo koštice. Sipamo ih u dubok pleh i odozgo sipamo šećer. Pokrivamo pleh i ostavljamo u frižideru na jednu noć.

Nakon toga, nee mešamo, stavljamo u rernu i uključujemo na nisku temperaturu - oko 120 stepeni. Tako pečemo 20-25 minuta, nakon toga promešamo i pojačavamo temperaturu.

Dodajemo rozetlu.

Kad se slatko vidiljivo zgusne, dodajemo limunsku kiselinu, promešamo i isključujemo rernu.

Ostavljamo u rerni još oko 10 minuta i nakon toga vadimo rozetlu, sipamo slatko u tegle i zatvaramo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar