Nemačke kobasice

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73253
04/06/2018
"Uživajte u ukusu svima omiljenih nemačkih kobasica, ali u sopstvenoj kuhinji "
Priprema35 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano615
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 900 g, prošarano masnoćom
  • teleće meso - 450 g
  • piment - 1/4 kašičice, mleveni
  • kumin - 1 2 kašičice, u zrnu
  • majoran - 1/2 kašičice, suvi
  • beli biber - 1 kašičica
  • so - 1 - 2 kašičice
  • ovčija creva - ili svinjska (tanka creva)
* merne jedinice

Način pripreme

U nemačkoj svaki region ima sopstvenu karakterističnu vrstu vurst kobasice, koja je obično i regionalni specijalitet. U Nimbergu na primer najviše vole Drei im Weggla, evo i recepta za ove ukusne kobasičice:

Sameljite isečeno na kocke svinjsko i teleće meso kroz sitnu rešetku mašine za meso. Ako svinjsko meso nije prošarano masnoćom, dodajte malo slanine.

Stavite mleveno meso u duboku posudu, dobro ga zamesite i sameljite ponovo. Dodajte piment, kumin, majoran, beli biber i so i zamesite još jednom veoma dobro (mesite ga bar 10 minuta).

Stavite levak od mašine, okačite crevo, zavežite ga na kraju i stavljajte mleveno meso pritiskajući, da dođe do izlaza levka, nastavite da stavljate mleveno meso u mašinu i pridržavajte crevo koje se puni, tako da se puni ravnomerno i čvrsto, ali ne da se pokida.

Zavežite drugi kraj bratvursta. Kada počnete od jednog kraja, odmerite oko 8 cm od kobasica i zavrnite tri puta u jednom pravcu da uvrnete crevo i oblikujete prvi komad kobasice.

Nastavite da uvrćete na svakih 8 cm i oblikujete preostali deo u kobasice.

Može da se čuva do dva dana u frižideru ili da se zamrzne u zamrzivaču.

Ispecite na žaru ili zagrejanom roštilju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar