Način pripreme
Rerna - uključena na 170 stepeni.
Okrugao pleh - 2.5 l, namazan i posut brašnom.
U posudi pomešajte kakao, šećer, mleko i mutite žicom dok ne dobijete glatku smesu. Ostavite sa strane.
U posudi miksera umutite maslac na krem, dodajte šećer i ponovo mutite oko 2-3 minuta visokom brzinom. Dodajte jaja, jedno po jedno uz neprestano mešanje na umerenoj brzini.
Dodajte ampule vanile, brašno, pomešano sa praškom za pecivo i mleko, smenjujte sa brašnom. Završite brašnom. Od ove smese odvojite 1 šolju, koju dodajete u posudu sa kakaom. Mešajte dok ne dobijete glatku konsistenciju.
U kalup stavite 3 pune supene kašike od bele smese sa tri strane posude/kalupa, a u sredinu sipajte 1-2 supene kašike od smese sa kakaom.
Tačno u suprotnu stranu kalupa uradite na isti način, smenjujte belu sa braon smesom, dok ne potrošite obe smese. Protresite.
Pecite na 170 stepeni oko 40-45 minuta. Ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu.