Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Najukusniji kuglof

Najukusniji kuglof

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k197
Najukusniji kuglof
Fotografije: marcheva14
1 / 5
04/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
12
"Kako da glasate za najukusniji kuglof na svetu - prosto ga pripremite i uživajte u njemu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • maslac - 240 g, nasobnoj temperaturi
  • šećer - 200 g
  • vanila - 2 ampule
  • sveže mleko - 8 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 1 kašičica, puna
  • brašno - 300 g, belo
  • za BOJENJE
  • kakao - 3 ravne supene kašike
  • šećer - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 1 - 2 supene kašike
  • dodatno
  • maslac - za premazivanje kalupa
  • brašno - 1 - 2 supene kašike, za posipanje kalupa
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - uključena na 170 stepeni.

Okrugao pleh - 2.5 l, namazan i posut brašnom.

U posudi pomešajte kakao, šećer, mleko i mutite žicom dok ne dobijete glatku smesu. Ostavite sa strane.

U posudi miksera umutite maslac na krem, dodajte šećer i ponovo mutite oko 2-3 minuta visokom brzinom. Dodajte jaja, jedno po jedno uz neprestano mešanje na umerenoj brzini.

Dodajte ampule vanile, brašno, pomešano sa praškom za pecivo i mleko, smenjujte sa brašnom. Završite brašnom. Od ove smese odvojite 1 šolju, koju dodajete u posudu sa kakaom. Mešajte dok ne dobijete glatku konsistenciju.

U kalup stavite 3 pune supene kašike od bele smese sa tri strane posude/kalupa, a u sredinu sipajte 1-2 supene kašike od smese sa kakaom.

Tačno u suprotnu stranu kalupa uradite na isti način, smenjujte belu sa braon smesom, dok ne potrošite obe smese. Protresite.

Pecite na 170 stepeni oko 40-45 minuta. Ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: