Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Puslica torta»Torta sa trešnjama i puslicama

Torta sa trešnjama i puslicama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Torta sa trešnjama i puslicama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
1
"Bolja od hiljadu poljubaca - torta sa trešnjama i puslicama"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 400 g, kisela
  • pavlaka - 100 ml, slatka, za mućenje
  • keks - 6 - 7 komada
  • keksići - 7 komada puslice (Maršmelou)
  • trešnje - 1 šolja
  • šećer - 1/2 šolje
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • želatin - 1 kesica
  • mleko - 50 ml, sveže
  • puslice - za ukras, domaće
* merne jedinice

Način pripreme

Prečnik kalupa za tortu sa ivicama koje se otvaraju - 25 cm.

Očistite trešnje i stavite ih na vatru u maloj šerpi sa šećerom, sokom od limuna i 2-3 supene kašike vode. Kuvajte na umerenoj temperaturi dok trešnje ne omekšaju. Skinite sa vatre i ostavite da se ohlade.

Potopite keks u sveže mleko i poređajte po dnu kalupa za tortu. Sipajte želatin u posudu i dodajte 2-3 supene kašike vode. Ostavite da nabubri. Kad bude gotov želatin sipajte ga u hladne trešnje i mešajte dok se ne rastopi.

Promešajte kiselu pavlaku u posudi. Dodajte smesu od trešanja i želatina. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku. Dodajte je u trešnje i kiselu pavlaku.

Prethodno izmerite maršmelou da ne bi virio izvan kalupa i odsecite donji deo sa keksom. Poređajte ih u kalup preko keksa. Sipajte smesu od pavlake i poravnajte. Tortu stavite u frižider da se ohladi i stegne. Ukrasite domaće pripremljenim malim puslicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: