Način pripreme
Prečnik kalupa za tortu sa ivicama koje se otvaraju - 25 cm.
Očistite trešnje i stavite ih na vatru u maloj šerpi sa šećerom, sokom od limuna i 2-3 supene kašike vode. Kuvajte na umerenoj temperaturi dok trešnje ne omekšaju. Skinite sa vatre i ostavite da se ohlade.
Potopite keks u sveže mleko i poređajte po dnu kalupa za tortu. Sipajte želatin u posudu i dodajte 2-3 supene kašike vode. Ostavite da nabubri. Kad bude gotov želatin sipajte ga u hladne trešnje i mešajte dok se ne rastopi.
Promešajte kiselu pavlaku u posudi. Dodajte smesu od trešanja i želatina. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku. Dodajte je u trešnje i kiselu pavlaku.
Prethodno izmerite maršmelou da ne bi virio izvan kalupa i odsecite donji deo sa keksom. Poređajte ih u kalup preko keksa. Sipajte smesu od pavlake i poravnajte. Tortu stavite u frižider da se ohladi i stegne. Ukrasite domaće pripremljenim malim puslicama.