Pečena jagnjetina sa spanaćem i mladim lukom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
07/06/2018
"Jagnjetina može da se jede tokom cele godine, ali najukusnija je u proleće kada ima i svežeg spanaća, i mladog luka "
Priprema20 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno200 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano165
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka - 600 - 700 g
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • mladi luk - 1/2 vezice
  • pirinač - 1 šolja
  • spanać - 500 - 600 g
  • nana - 2 struka
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1/2 kašike
  • Za mazanje mesa
  • nana - 2 prstohvata
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • voda - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo dobro jagnjeću plećku i nakon toga formiramo džep tako što odlepljujemo rukom kožu ili se pomažemo nožem. Solimo plećku kako spolja tako i iznutra i ostavljamo sa strane.

Pripremamo nadev tako što na krupno sečemo mladi luk i spanać. U zagrejanom ulju ih pržimo, dodajemo i pirinač.

Dodajemo alevu papriku, nalivamo malo vode i ostavljamo na ringli na kratko. Nakon što pirinač upije vodu, sklanjamo.

Sve to punimo u džep i ušivamo ga ili jednostavno koristimo štapiće za ražnić. Stavljamo u posudu za pečenje.

Namažemo plećku maslinovim uljem i posipamo alevom paprikom i nanom. Dodajemo i vodu, nakon toga stavljamo u rernu, ali pre toga uvijamo folijom.

Prvih sat vremena pečemo na 200 stepeni, a nakon toga smanjujemo rernu na 180 stepeni. Proveravamo viljuškom, čim viljuška ulazi bez problema znači da je gotovo.

Sklanjamo foliju i zapečemo deset minuta da se dobije korica.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar