Jagnjetina sa zeljem i mladim lukom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
24/07/2018
"Ukus ove jagnjetine sa svežim zeljem i mladim lukom je neuporediv "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano123
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso se opere, iseče na krupne porcije. U posudi se pomeša ulje, so, biber i aleva paprika, sitno isečena sveža nana i ruzmarin. Meša se dobro i meso se maže sa svih strana.

Očisti se zelje, blanšira se na minut-dva da blago promeni boju i dobro se ocedi. Iseče se i promeša isečenim mladim lukom, peršunom i vezicom sveže nane.

Dobijena smesa se sipa na dno velike posude za pečenje, odozgo se poređa jagnjeće meso i naliva se oko 2 šolje vode, da ide malo preko mesa. Odozgo se uvija aluminijumskom folijom.

Peče se na 200 stepeni oko 30 minuta, smanjuje se na 170 stepeni peče se još sat i po, vadi se, sklanja se folija i zapeče se još pola sata da dobije hrskavu koricu.

Servira se sa grančicom sveže nane i čašom vina.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar