bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Krhka jagnjetina sa mladim lukom za Uskrs

Krhka jagnjetina sa mladim lukom za Uskrs

Krhka jagnjetina sa mladim lukom za Uskrs
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
09/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje3 min.
Ukupno23 min.
Porcije6
"Znamo koliko mnogo volite jagnjetinu, zbog toga nismo mogli da vam ne predložimo ovaj recept"

Potrebni sastojci

  • mladi luk - 3 vezice
  • jagnjeće meso - 2.5 kg - 3 kg, but
  • aleva paprika - 1.5 supena kašika
  • crni biber - 1 supena kašika
  • ulje - 4 supene kašike
  • divlja nana - 2 supene kašike
  • so
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Izmešajte začine sa masnoćom. Isecite mladi luk i stavite ga u tepsiju za pečenje.

Pažljivo operite jagnjeći but i osušite ga. Istrljajte izmešanim začinima.

Sipajte 3 čaše tople vode i pokrijte tepsiju aluminijumskom folijom.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite jagnjetinu da se peče na ovoj temperaturi otprilike 3.5 sata, nakon toga skinite foliju i pecite još 30 minuta.

Krhka jagnjetina sa mladim lukom za Uskrs je neodoljiva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: