Pohovani kamember

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k53
Pohovani kamember
Fotografije: Eva
1 / 5
08/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
3
"Pohovani kamember, koji je najukusnije meze kako za pivo tako i za vino Nazdravlje"

Potrebni sastojci

  • kamember - 1 komad od 250 g
  • prezle - 3 kašike
  • brašno - 3 kašike
  • jaje - 1 komad, veliko
  • slatko od jagoda
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U manji tanjirić stavljamo 3 kašike prezli i u drugi tri kašike belog pšeničnog brašna. Umutimo žicom jedno veliko jaje sa prstohvatom soli.

Sečemo sir - okrugli manji komad od 250 g na pola i posle svaki deo na 4 dela, tako da bude ukupno 8 velikih trouglova. Stavljamo ulje na tiganj da se zagreje.

Nakon što ih isečemo na trougliće stavljamo ih u tanjir u zamrzivač da se stegnu 5-6 minuta.

Vadimo trougliće sira i valjamo ih u brašno jedno po jedno.

Nakon toga ih potapamo u jaje i skroz na kraju u prezle. Isto se opet ponavlja - brašno, jaje, prezle. Stavljamo svaki trouglić sira u vrelo ulje.

Pržimo kratko dok ne budu gotovi. Stavljamo ih na papir da se ocede. Jedemo sa slatkom od jagoda.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: