Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečeni sir»Kamember u tiganju

Kamember u tiganju

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Kamember u tiganju
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
4 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
9 min.
Porcije
2
"Brzo, lako i veoma istančano predjelo, koje jedva čekate da probate"

Potrebni sastojci

  • kamember - 240 g
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • integralni hleb - 5 - 6 kriški
  • slatko od borovnica - 3 - 4 kašike (sa celim plodovima)
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte tiganj sa neprijanjajućom podlogom na jakoj vatri - jedan stepen ispod maksimalnog.

Sipajte jednu kašiku maslinovog ulja i zapecite sir sa obe strane do prijatne boje uz periodično okretanje, kako bi se zagrejao i kako bi omekšao iznutra.

Kod okretanja, sipajte i drugu kašiku maslinovog ulja.

Prebacite sir u tanjir i odozgo stavite slatko od borovnica.

Poslužite odmah sa kriškama integralnog hleba - po želji ih možete tostirati.

Brzo, lako i veoma istančano predjelo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: