Način pripreme
Maslac ostavite unapred na sobnoj temperaturi da omekša.
Usitnite peršun, izgnječite čenove belog luka. Pomešajte ih sa maslacem, dodajte estragon, so i biber po ukusu. Promešajte dobro dok ne dobijete homogenu smesu.
Prazne ljušture od puževa temeljno operite i za svaki slučaj prokuvajte ih u kipućoj vodi. Ocedite ih i u svaku stavite po jedan komad prethodno opranih i očišćenih puževa.
Napunite ljušture smesom od maslaca, koristeći malu kašičicu da dobro zatvorite otvore.
U posudu u kojoj ćete ih peći sipajte krupnu morsku so i rasporedite.
Napravite rupice ili gnezda u njoj, u koja ćete staviti puževe otvorom na gore. Na taj način maslac neće iscureti pri pečenju.
Stavite posudu u jako zagrejanu rernu i pecite 5-6 minuta.
Servirajte ovaj francuski delikates u tanjirima u porcijama, da bude 13 puževa u porciji.
I ne zaboravite belo vino!
Prijatno i nazdravlje!