Način pripreme
U blago zagrejanom mleku rastvorite kvasac, šećer i 3-4 kašike brašna. Pokrijte posudu krpom i ostavite na toplom 10 minuta da se aktivira kvasac.
U posudu prosejte brašno, napravite udubljenje i u njega sipajte mlaku vodu, ulje, so i već aktiviran kvasac. Zamesite meko testo, da se ne lepi.
Stavite ga u posudu i pokrijte folijom za sveže čuvanje oko 30-40 minuta, dok ne udvostruči svoj obim.
Bez ponovnog mešenja podelite testo na 10-12 jednakih delova.
Svaku od njih razvucite blago prstima, stavite po 1 kašiku namrvljenog sira u sredinu i oblikujte loptice.
U posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje, poređajte pogačice i ostavite da narastu. Za to vreme spremite preliv.
U 100 ml mlake vode promešajte kukuruzno brašno, so, šečer i kvasac. Smesa treba da je mlo gušča od one za palačinke. Zato dodajte po malo brašno dok se ne dobije neophodna gustina.
Stavite preko svake pogačice po jednu kašiku od ove smese.
Ispecite pogačice u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom 30-35 minuta.
Nek vam je slatko!