Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Praznični Hleb»Mekane pogačice sa pirinčanom koricom

Mekane pogačice sa pirinčanom koricom

Imanuel NikolImanuel Nikol
Šegrt
183562
Mekane pogačice sa pirinčanom koricom
Fotografije: Imanuel Nikol
1 / 2
18/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
130 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
165 min.
Porcije
4
"Veoma mekane i sa ukusnom pirinčanom koricom - pozdrav iz holandske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • mekane pogačice
  • sveže mleko - 300 ml, mlako
  • voda - 50 ml, mlaka
  • masnoća - 30 ml ulja + 30 ml maslaca
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 2 kašičice
  • suvi kvasac - 7 g
  • brašno - oko 650 g (dodajte, ako je potrebno)
  • za koru
  • pirinčano brašno - 30 g
  • voda - 4 kašičice
  • šećer - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • suvi kvasac - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj posudi pomešajte kvasac, vodu i šećer. Ostavite oko 10 minuta dok se kvasac ne aktivira.

U njega dodajte mleko, ulje i brašno sa solju. Zamesite smesu sa komadićima maslaca dok ne dobijete glatko i elastično testo.

Gotovo testo stavite u duboku posudu, namazanu mašću, pokrijte folijom i ostavite na sobnoj temepraturi dok se ne udvostruči dva i po puta. Ja koristim duboku šerpu sa poklopcem.

Nadošlo testo podelite na 4 jednaka dela. Svaki deo oblikujte u lopticu. Poređajte u pleh, namazan mašću i na rastojanju jedna od druge.

Loptice ostavite u rerni da ponovo nadođu oko sat vremena.

Dok pogačice nadolaze, prirpemamo smesu za koricu.

U mlakoj vodi rastvaramo šećer, so i kvasac. Dodajemo pirinčano brašno i promešamo.

Ponovo promešamo nadošlu kašu pre nego što namažemo nadošle pogačice.

Stavljamo ih u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pečemo dok ne budu gotove (oko 30-35 minuta).

Mekane pogačice sa pirinčanom koricom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: