Način pripreme
U odgovarajućoj posudi pomešajte kvasac, vodu i šećer. Ostavite oko 10 minuta dok se kvasac ne aktivira.
U njega dodajte mleko, ulje i brašno sa solju. Zamesite smesu sa komadićima maslaca dok ne dobijete glatko i elastično testo.
Gotovo testo stavite u duboku posudu, namazanu mašću, pokrijte folijom i ostavite na sobnoj temepraturi dok se ne udvostruči dva i po puta. Ja koristim duboku šerpu sa poklopcem.
Nadošlo testo podelite na 4 jednaka dela. Svaki deo oblikujte u lopticu. Poređajte u pleh, namazan mašću i na rastojanju jedna od druge.
Loptice ostavite u rerni da ponovo nadođu oko sat vremena.
Dok pogačice nadolaze, prirpemamo smesu za koricu.
U mlakoj vodi rastvaramo šećer, so i kvasac. Dodajemo pirinčano brašno i promešamo.
Ponovo promešamo nadošlu kašu pre nego što namažemo nadošle pogačice.
Stavljamo ih u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pečemo dok ne budu gotove (oko 30-35 minuta).
Mekane pogačice sa pirinčanom koricom su gotove.