Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Patlidžan punjen čedar sirom sa koricom od mrva

Patlidžan punjen čedar sirom sa koricom od mrva

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
1637997854
Patlidžan punjen čedar sirom sa koricom od mrva
Fotografije: Evgenia
1 / 2
29/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Za nas je ovaj punjeni patlidžan pravi delikates - raskošan ukus"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 kg
  • prazuluk - polovina struka
  • paprike - 4 komada, crvene
  • kukuruz
  • šargarepe
  • grašak - otprilike 100 g, može i zamrznut
  • čedar - 200 g
  • ćureći file - 100 g
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • so
  • malsine
  • aleva paprika
  • crni biber
  • beli luk - u prahu
  • prezle
* merne jedinice

Način pripreme

Sečemo patlidžan na dve polovine, posipamo solju i ostavljamo ga tako da odstoji otprilike sat vremena kako bi se uklonila njegova gorčina.

Posle sečemo njegovu unutrašnjost i belndamo je zajedno sa prazilukom i crvenim paprikama. U dobijenu smesu dodajemo maslinovo ulje, začine, grašak, kukuruz i šargarepe.

Uvijamo punjeni patlidžan u foliju i pečemo u pravougaonoj tepsiji u rerni, u tepsiji na 170 stepeni otprilike sat vremena.

Razvijamo foliju i dodajemo čedar sir i ćureći file i masline u pečeni patlidžan.

Od prezli i malo maslinovog ulja pravimo mrve i posipamo odozgo patlidžan. Zapečemo dok ne bude gotovo.

Neka vam je slatko sa patlidžanom punjenim čedar sirom sa koricom od mrva!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: